POMEMBNO!

Gajin vrt sedaj novo spletno stran, na kateri boste veliko lažje našli informacije in naročili izdelke.

 

Vstopite tukaj: www.gajin-vrt.com

Povezava na BLOG

 

 

bojca@gajin-vrt.com permaculture flower

z vami od aprila 2011

Preizkušeni ekološki in biodinamični izdelki za vrtnarje

Logo Gajin vrt 2018

Splošni pogoji poslovanja

 

Ti pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa izdelkov preko spletne strani Gajin vrt, ki je dostopna na povezavi http://www.gajinvrt.moonfruit.com (v nadaljevanju »spletna stran«) in jo upravlja samostojni podjetnik Bojca Januš s.p., Zaplana 54 f, 1373 Rovte (v nadaljevanju: »ponudnik«). Vsebine na spletni strani so za informativno in izobraževalno rabo ter niso mišljene kot nadomestek za zdravniško posvetovanje.

 

Cena izdelka, ki že vključuje DDV in strošek pakiranja in dostave je razvidna na spletni strani. Kupec bo o uspešno oddanem spletnem naročilu obveščen na elektronski naslov, ki ga je navedel na obrazcu za naročanje pri vnosu svojih podatkov. Če le-tega ne prejme, obstaja možnost, da je kupec navedel napačen elektronski naslov. V takšnem primeru kupca naprošamo, da nas konktaktira:

• preko elektronskega naslova: gajin.vrt@gmail.com ali

• preko telefonske številke 040 325 939.

 

Informacije o ponudniku:

Ponudnik in njegov naslov: Gajin vrt, Bojca Januš s.p., Zaplana 54 f, 1373 Rovte

Matična številka: 3951987000

Identifikacijska številka za DDV: SI66995442

TRR: SI56 6100 0000 9800 063 (Delavska hranilnica d.d. Ljubljana)

Pravna oblika: samostojni podjetnik posameznik s.p.

Registrski organ: AJPES, izpostava Ljubljana

Datum vpisa pri registrskem organu: 7.4.2011

Telefon: 040 325 939; 04 5955 860

Email: gajin.vrt@gmail.com

 

1. Naročilo 

Kupec svoje naročilo posreduje preko obrazca za naročilo v spletni trgovini Gajin vrt. Za uspešen nakup je nujno, da kupec posreduje ponudniku pravilne podatke (ime in priimek oziroma naziv, naslov za dostavo, kontaktne podatke, vrsto in število naročenih izdelkov, način plačila).

Po oddaji naročila prejme kupec od ponudnika v roku 24 ur na svoj elektronski naslov elektronsko sporočilo s potrditvijo njegovega naročila. S tem trenutkom je sklenjena kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji nepreklicno določeni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Kupčevo naročilo je shranjeno pri ponudniku. Kupec ga lahko prejme na pisno zahtevo, ki jo pošlje na naslov ponudnika. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je shranjena pri ponudniku v elektronski obliki in je kupcu na voljo na njegovo pisno zahtevo.

 

2. Možnost spremembe naročila 

Vse želene spremembe v zvezi z že oddanim naročilom lahko kupec ponudniku sporoči po telefonu 040 325 939 ali z elektronskim sporočilom na email gajin.vrt@gmail.com v roku 12 ur po oddaji naročila.

 

3. Cene 

Ponudnik je zavezanec za DDV. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku naročila kupca.

 

4. Postopek nakupa 

Na spletni strani je na predstavitvenih straneh za izdelke in na spletni strani z naslovom »Nakup« objavljen obrazec za naročanje. Kupec lahko izdelke naroča posamično (za vsak izdelek izpolni svoj obrazec za naročanje) ali pa za naročilo več izdelkov uporabi en obrazec za naročanje. Vsa naročila istega kupca, prejeta v roku 24 ur, bodo združena in odposlana hkrati v eni pošiljki.

 

5. Načini plačila 

Kupec lahko za plačilo uporabi naslednje načine plačila:

a.) plačilo po povzetju; ponudnik pošlje pošiljko preko dostavne službe z odkupno vrednostjo,

b.) po predračunu na TRR ponudnika. Ko kupec opravi naročilo, po e-pošti prejme predračun. Takoj ko je plačilo vidno na poslovnem računu ponudnika, le-ta izdelke pošlje na želeni naslov.

 

6. Stroški pakiranja in dostave 

Stroške pakiranja in dostave pri naročilu nad 69,00 € krije ponudnik in so za kupca brezplačni, pri naročilih do vključno 69,00 € pa je strošek pakiranja in dostave 2,99 € in ga plača kupec. Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo za dostave na področju Republike Slovenije.

 

Osebni prevzem izdelkov je mogoč vsak delavnik od 10.00 do 18.00 ure po predhodnem dogovoru po telefonu (040 325 939 ali 04 5955 860). Mesto prevzema je Gajin vrt, Bojca Januš s.p., PE Kovor, Pod gozdom 1 – Kovor, 4290 Tržič. V tem primeru stroškov pakiranja in dostave ni.

 

7. Rok dostave

Vsa naročila, oddana ob delovnih dneh (od ponedeljka do petka) ponudnik praviloma odpošlje najkasneje naslednji delovni dan v primeru plačila po povzetju. Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu, pošlje takoj, ko prejme nakazilo na TRR. Naročila, naročena med vikendom in prazniki, pošlje naslednji delovni dan.

 

8. Dostavna služba 

Izdelke kupcu dostavi dostavna služba na želeni naslov za dostavo. Skupaj z izdelki kupec prejme račun.

 

9. Varstvo podatkov 

Ponudnik za nedoločen čas hrani naslednje podatke kupcev: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo. Ponudnik. navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom. Ponudnik zagotavlja, da prejete podatke varuje v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-1) in da pridobljenih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam. Pridobljene osebne in kontaktne podatke bo uporabil zgolj v lastne namene. Na spletni strani vodimo zgolj evidenco obiskov strani. Zanimajo nas zgolj skupne informacije in ne informacije o posameznih uporabnikih.

 

10. Pravica do odstopa kupca od pogodbe 

V skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov, ima kupec pri pogodbah, sklenjenih na daljavo pravico do odstopa od pogodbe, ne da bi moral za to navesti razlog. Kupec najkasneje v 14 dneh po sklenitvi pogodbe na daljavo ponudniku na elektronski naslov (gajin.vrt@gmail.com) ali po navadni pošti s pomočjo obrazca za odstop od nakupa nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe. Izdelke mora kupec vrniti ponudniku v roku 14 dni od sporočila o odstopu od pogodbe v originalni embalaži, nepoškodovane ter neuporabljene na naslov Gajin vrt, Bojca Januš s.p., PE Kovor, Pod gozdom 1 - Kovor, 4290 Tržič. Vse stroške, ki nastanejo ob vračilu izdelkov, plača kupec. Kupec ob vračilu izdelkov pošlje tudi račun za izdelke in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila opravi ponudnik najkasneje v 5-ih dneh po prejemu vrnjenih izdelkov. Obrazec, s katerim kupec ponudniku sporoči odstop od pogodbe, najdete tukaj.

 

11. Odgovornost za napake 

Kot ponudnik se zavezujemo izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarjamo za stvarne napake svoje izpolnitve v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Kupec lahko kot potrošnik uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če nas o napaki obvesti v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita, a najkasneje v roku dveh let odkar je bilo blago izročeno.

 

12. Reklamacije 

Kupec reklamacijo v zvezi s svojim naročilom posreduje ponudniku pisno na ponudnikov e-naslov ali z navadno pošto. Ponudnik bo v roku petih (5-ih) delovnih dni potrdil kupcu, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Kontaktna oseba za pritožbe je Bojca Januš, 040 325 939, e-pošta bojcajanus@gmail.com.

 

13. Izvensodno reševanje sporov 

Ponudnik skladno z določbami relevantne zakonodaje ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošnikih sporov, ki bi jih potrošnik lahko sprožil v skladu z veljavnim Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15). Ponudnik skladno z določbami relevantne zakonodaje objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15), Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter sprememb Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

14. Uporaba prava in pristojnost 

Pravna razmerja med kupci, kot uporabniki spletne strani, in ponudnikom, kot upravljavcem spletne strani, se urejajo s predpisi Republike Slovenije. Morebitni spori se bodo reševali po mirni poti, če pa to ne bo mogoče, bo za reševanje sporov pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.